Welkom Over Activiteiten Foto's Prijslijst Contact

El Asiento del Azar

Ongeveer vijftien jaar geleden hebben wij een huis in Spanje gekocht. Niet zomaar een appartement, maar een onfatsoenlijk groot landhuis, toen nog in slechte staat.

Het is een voormalig wijn- en olijvenboerderij en was ooit ook het zomerverblijf van een adellijke familie.

We kochten het landhuis van de aristocratische Spaanse familie De las Nieves de Muller y Morenes de Cavarjal Blanca , die ondanks hun goede naam, het huis vele jaren danig hadden verwaarloosd.

Het 19e eeuwse deel van het landhuis is in oude glorie hersteld. We hebben iets heel bijzonders van het interieur gemaakt, met muurschilderingen door Nederlandse kunstenaars.  Exotische, antieke meubels en objecten, gevonden op Nederlandse veilingen, maken de ervaring af.

Met een leefoppervlak van in totaal 900 m3, heeft het landhuis drie ruime tweepersoonskamers en twee suites, allemaal met prachtige  badkamers en-suite. Aan de eettafel in de gaanderij kunnen gemakkelijk veertien gasten zitten, en de ommuurde tuin is de perfecte plek voor een maaltijd met het gezin of een grote barbecue met vrienden. Het grote zonneterras biedt een panoramisch uitzicht over de wijnvelden helemaal tot aan de zee en de bergen. In de filmkamer kunnen de klassiekers en recente kaskrakers uit de bibliotheek geprojecteerd worden op een grote witte muur, voor een knusse avond binnen.

De twee keukens van het huis bieden de keuze tot self-catering. In de naburige dorpen, op minder dan 3 km afstand, zijn kruidenierswinkels en markten te vinden. Voor ontbijt  kan gezorgd worden door een afspraak te maken met de gastvrouw en -heer. De regio is beroemd om zijn Catalaanse slow-food en de verse vis en schaaldieren uit de Middellandse Zee. Er is een ruim aanbod aan restaurants: iets voor alle smaken en budgetten.


Over